Federer has the Blues

Deze week wordt het Mutua Open Masters 1000 toernooi in Madrid gespeeld op een ‘nieuwe’ ondergrond, namelijk een blauwe gravelbaan. Hoewel de eigenschappen van de gravelbaan volgens de organisatoren gelijk als aan de beroemde rode gravelbanen, wordt er door de spelers veelal geklaagd. Vooraf was er al veel te doen over de keuze, zo vlak voor Roland Garros, om op een dergelijk belangrijk toernooi een nieuwe baansoort te plaatsen. Vooral de nummers 1 en 2 van de wereld, Novak Djokovic en Rafael Nadal, waren de grootste critici.

Nu een week verder bleken zij niet in staat om de mentale knop om te zetten en enkel op het tennis te concentreren. Beide sterren dolfen al vroeg het onderspit in het toernooi door te verliezen van respectievelijk Janko Tipsarevic en Fernando Verdasco. Voormalig nummer 1 van de wereld Roger Federer hebben we de hele week nauwelijks gehoord over banen en de Zwitser speelt zich langzaam aan tot de finale. Vanavond moet hij het opnemen tegen de bedwinger van Djokovic, mocht hij de finale halen en uiteindelijk het toernooi winnen dan is hij vanaf volgende week weer de nummer twee van de wereld ranglijst.

Federer kan de nieuwe ondergrond waarschijnlijk prima waarderen, want zijn nieuwe Nike Tennis outfit is volledig op de baan afgestemd. Federer has the Blues…

Tags: , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: