Conservatorium Hotel Amsterdam

Een maand geleden is in het centrum van Amsterdam het langverwachte Conservatorium Hotel geopend. Dit bijzondere designhotel is gevestigd in het voormalige Sweelinck Conservatorium bij het Museumplein aan de van Baerlestraat. Befaamd interieurontwerper Piero Lissoni uit Milaan heeft het ontwerp van de 8 verdiepingen en 129 kamers voor zijn rekening genomen; dit levert een fraaie mix op van van Hollandse Gouden Eeuw en Italiaans design.

Het Conservatorium Hotel is onderdeel van een nieuwe internationale hotelcollectie van design-ondernemers Alfred en Georgi Akirov: The Set. Hieronder vallen ook Café Royal, Regent Street London (opening juni 2012) en Hotel Lutetia Rive Gauche Paris (binnenkort geopend).

Verder beschikt het hotel over een speciale Personal Host Service,een Restaurant & Bar genaamd Tunes by Schilo, een luxe gym en spa van 1000m2, de Akasha Holistic Wellbeing Center en 329 m2 aan ontmoetingsruimten, verdeeld over zes verschillende multifunctionele zalen met hypermoderne technologieën.

Van de week ben ik er zelf een kijkje wezen nemen en ik moet zeggen dat de vormgeving van het hotel erg mooi is, daarbij moet je wel een flinke portemonnee hebben om er te overnachten (€275 per nacht). De BN’ers bleken het hotel ook al te kennen, want tijdens de lunch (Club Sandwich €15) waren ook o.a. Jort Kelder en Ronald de Boer aanwezig. Maar in elk geval een aanrader om eens een keer bij binnen te lopen.

20120122-180743.jpg

20120122-180754.jpg

20120122-180800.jpg

Tags: , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: