Federer en Nadal starten ATP World Tour 2012

Roger Federer en Rafael Nadal beginnen deze week aan hun eerste ATP toernooi van het seizoen 2012. De nummer twee en drie van de wereld zullen de aftrap maken in Doha bij het Exxon Mobil Open in Qatar. Om de start van het seizoen te vieren, betraden de sterren een speciaal amfitheater in Doha en konden daar de verzamelde pers te woord staan. Voor beide spelers zal dit seizoen vooral in het teken staan om de Serviër Novak Djokovic van de troon te stoten. Echter bleek vorige week dat dit een uiterst moeilijk zaak zal worden; tijdens het Mubadala exhibition toernooi in Abu Dhabi liet Djokovic zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen door met dikke cijfers te winnen van Federer en David Ferrer.

Waar Federer het 2011 seizoen op een formidabele manier eindigde, leek Nadal aan het einde van het seizoen (op zijn Davis Cup overwinning na) fysiek en vooral mentaal uitgeblust. Nadal heeft dan ook aangegeven de eerst maand van 2012 volop te spelen, maar daarna de gehele maand februari vrij te nemen om zijn pijnlijke schouder te laten rusten. De Spanjaar verloor in 2011 zes grote finales van zijn angstgegner Djokovic en is aan de start van 2012 op zoek naar nieuwe oplossingen om de Serviër toch een keer te kunnen verslaan. Zo is Nadal overgestapt naar een zwaarder Babolat racket in de hoop meer power in zijn slagen te krijgen.

Naast de top drie zal ook de Brit Andy Murray dit seizoen moeten laten zien wat hij waard is en wordt er door vele critici van hem verwacht dat hij in 2012 zijn eerste Grand Slam zal gaan winnen. Murray laat zien dit seizoen serieus te nemen door het aanstellen van de oud prof Ivan Lendl. Samen met de Tsjech wil hij de  laatste stap naar het grote succes gaan maken. Murray heeft vooral in de Masters 1000 toernooien laten zien dat hij Nadal en Federer kan verslaan, echter delft de Brit op de Grand Slam toernooien altijd het onderspit tegen de top 3 van de wereld.

2012 belooft in ieder geval weer een spectaculair seizoen te worden en zal naast de vier Grand Slams ook vooral in het teken staan van de Olympische Spelen in London. Het toernooi zal georganiseerd worden op de banen van Wimbledon, zal Federer zijn felbegeerde gouden medaille in de single gaan winnen? We gaan het zien.

Credits Foto: ATP World Tour/QTF/Paul Zimmer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: