Homeland

Twee weken geleden ben ik begonnen met de nieuwe serie Homeland. In Amerika heeft deze serie veelal lovende kritieken gekregen en wordt door omschreven als de beste show van de laatste half jaar. Gisteren na het bekijken van de 90 minuten durende season finale kan ik mij hier alleen maar bij aansluiten. De show is spannend vanaf de eerste minuut en vooral het acteerwerk is uitstekend. Claire Danes als Carrie Mathison en Damian Lewis als Nicholas Brody zijn de hoofdrolspelers en dragen de show naar een uitermate hoog niveau. Niet voor niets zijn ze voor deze acteerprestatie dan ook genomineerd voor een Golden Globe, evenals de serie zelf. Homeland is gebaseerd op de Israëlische serie Hatufim (Kidnapped) en wordt geschreven en geproduceerd door hetzelfde team dat achter de serie 24 zit; Howard Gordon en Alex Gansa.

Homeland, dat op 2 oktober begon in Amerika, is een psychologische thriller en vertelt het verhaal van de Amerikaanse marinier Nicholas Brody die na 8 jaar gevangenschap wordt bevrijd uit een gevangenenkamp in Afghanistan. CIA agente Carrie Mathinson is er echter van overtuigd dat de marinier in zijn gevangenschap is bekeerd en voor een terrorist werkt van Al Qaeda. Wat volgt is een kat en muisspel waarbij diverse verhaallijnen en enkele plottwists tot een erg spannende ontknoping leiden.

Goed nieuws voor de Nederlandse kijkers, want BNN gaat Homeland met ingang van 1 januari een prominente plek op de zondagavond van Nederland 3 geven. Het is uniek dat een show zo snel na de laatste aflevering in Amerika (18 december) op de Nederlanse tv zal worden uitgezonden. Het is helaas nog niet bekend wanneer seizoen 2 uit zal komen, maar voor de nieuwsgierigen; zie hieronder de trailer van seizoen 1:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: