De Telegraaf test met Augmented Reality

De grootste krant van Nederland, de Telegraaf, heeft met haar kersteditie een test gedaan met Augmented Reality. Onder het ‘De Telegraaf komt tot leven’ ging de krant een samenwerking aan met het Britse bedrijf Aurasma. Op de voorpagina van de kersteditie stonden drie foto’s (Jan Smit, Mark Rutte, Bram Moszkowicz en Eva Jinek), door met een smartphone met de Aurasma applicatie op de foto’s te richten kwamen de foto’s ‘tot leven’ door een kerstgroet van de BN’ers. Volgens de Telegraaf is het experiment (natuurlijk) een groot succes en nog niet eerder op zulke schaal in Nederland uitgevoerd.

Zelf heb ik ook, door middel van de Aurasma app de applicatie, het experiment uitgevoerd, daarbij vond ik het allemaal nog niet echt vlekkeloos werken en het resultaat niet geweldig. Het is echter leuk dat de krant in een van haar grootste nummers zo een dergelijk experiment uitvoert en kan alleen er alleen maar voor zorgen dat meer partijen met de technologie gaan testen. Augmented Reality zal in de toekomst vele mogelijkheden opleveren, maar voordat het een standaard zal worden zijn we nog jaren verder.

Op de Telegraaf website staat een video met een kleine uitleg en de de Aurasma applicatie is te downloaden in de app-Store van Apple.

Tags: , , , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: