Primeur Ajax met adidas UEFA EURO 2012™ match ball — De Tango 12

Ajax had vandaag, in zijn 4-0 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag, de primeur om met de nieuwe wedstrijdbal van het EK 2012 te spelen. De bal is van hoofdsponsor Adidas en heet de Tango 2012. Het is een bal met een jarenlange traditie, de eerste Adidas Tango bal werd gebruikt tijdens het WK 1978 waarbij Nederland in de finale verloor van Argentinië.

De Tango 2012 is het resultaat van een jarenlange ontwikkeling door uitvoerig onderzoek in het Adidas Performance Centre met onder meer speciale machines om het juiste gewicht en balbaan te creëren. Daarnaast hebben beroemde voetballers, zoals Zinedine Zidane en David Villa ook hun mening kunndn geven. Ajax heeft ook bijdrage geleverd in de ontwikkeling van de nieuwe Tango wedstrijdbal; de bal is vorig jaar onder meer ‘gecamoufleerd’ als wedstrijdbal gebruikt tijdens de AEGON Future Cup.

De wedstrijdselectie van Ajax 1, onder leiding van Frank de Boer had maar een week de tijd om met de Tango 12 te trainen, het zorgde echter voor een makkelijke overwinning in de Amsterdam Arena tegen ADO Den Haag.

Zie hieronder het introductie filmpje en lees hier meer informatie over de ontwikkeling van de Tango 12 op de officiële pagina van Adidas.

Tags: , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

2 responses to “Primeur Ajax met adidas UEFA EURO 2012™ match ball — De Tango 12”

  1. Mark Nuijgens says :

    Zou ajax echt een voordeel hebben gehad aan de bal? Ik neem aan dat de tegenstander met dezelfde bal heeft kunnen trainen?

    • Harold says :

      Ajax heeft partnership met Adidas en kon daardoor eerder gebruik maken van deze nieuwe bal dan de overige ploegen in de Eredivisie. Ze kunnen hierbij enig voordeel hebben gehad ten op zichte van ADO Den Haag, maar het blijft een ‘gewone’ voetbal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: