El Clasico

Vanavond is het weer zover: de kraker tussen de Spaanse giganten Real Madrid en Barcelona zal  om 22.00 gespeeld worden in het Bernabeu stadion van Madrid. El Clasico is alleen al qua geschiedenis een legendarisch duel en voor velen de grootste voetbalklassieker ter wereld. Buiten de 80.000 mensen in Estadio Santiago Bernabéu, wordt verwacht dat ruim 500 miljoen mensen het duel live via de televisie volgen. Vorig seizoen stonden de twee ploegen maar liefst vijf keer tegen over elkaar op het veld, dit kwam doordat de twee aartsrivalen ook in de halve finale van de Champions League tegen elkaar moesten aantreden. In de vijf duels trok FC Barcelona drie keer aan het langste eind en speelde eenmaal gelijk. Real Madrid kreeg hierbij alleen de troostprijs met de winst in de finale van de Copa del Rey. De hoofdprijzen gingen voor de Madrilenen op pijnlijke wijze naar de Catalanen.

Vorig seizoen was het eerste seizoen van de Portugees Jose Mourinho bij Real Madrid en onder zijn leiding is de rivaliteit geëscaleerd. Mourinho probeerde het elegante spel van Barca af te stoppen door fysieke kracht. Echter leidde dit meerdere malen tot een agressiviteit bij de spelers van Real Madrid en FC Barcelona waardoor de duels volledig uit de hand liepen. Het hoogtepunt ontstond dit jaar in de tweede wedstrijd van de Spaanse Supercup, Real Madrid bood Barcelona veel betere weerstand en leek eindelijk de meerdere te worden van de rivaal. Echter bij een stand van 2-2 trok Madrid, door een ingeving van (weer) Lionel Messi, toch nog aan het kortste eind. Dit moment zorgde voor kortsluiting in het hoofd van de jonge Brazilaan Marcelo en hij met nog een paar minuten te spelen schopte hij Cesc Fabragas schandalig onderuit, wat hem direct een rode kaart opleverde. Door deze overtreding bereikte het duel het kookpunt waardoor er aan de zijlijn enkele spelers slaags met elkaar raakten. Een veelbesproken moment hierbij is het gedrag van Mourinho, hij stak de assistent trainer van Barcelona in het oog.

Real Madrid heeft echter de goede vorm doorgetrokken naar dit seizoen is op dit moment de te kloppen ploeg. Madrid staat met een wedstrijd minder gespeeld namelijk drie punten voor op de Catalanen en het duel van vanavond kan een cruciaal duel worden in de race naar het landskampioenschap. El Clasico zal weer het duel tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, de twee beste spelers van de wereld en de veelbesproken spelers José Mourinho en Pep Guardiola.

Ik kijk nu al naar de wedstrijd uit en hoop dat Real Madrid kan uitlopen op FC Barcelona door op een sportieve wijze van hen te winnen. Vanavond 22.00 zal de strijd losbarsten en ik voorspel een 2-1 winst voor Real; Hala Madrid!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: