Nadal bezorgt Spanje Davis Cup 2011

Spanje heeft in Sevilla voor de vijfde maal de Daviscup veroverd. Rafael Nadal bezorgde zijn land met de winst op de Argentijn Juan Martín del Potro een beslissende 3-1-voorsprong.

Nadal won zijn partij met 1-6, 6-4, 6-1, 7-6. Het score verloopt wijst op een eenvoudige partij voor de Spanjaard, maar de nummer twee van de wereld moest voor deze zege echter alles uit de kast halen. De Argentijn startte de partij furieus door de eerste set met 6-1 te winnen. In set 2 en 3 waren de rollen volledig omgedraaid en bewoog Nadal als vanouds op zijn favoriete ondergrond. De laatste set leek weer een prooi te worden voor Del Potro maar ondanks een 5-3 voorsprong was de wedstrijd niet aan hem besteed. De Argentijn verloor de tiebreak met 7-0 en werd daarmee de pechvogel van het weekend.

Met de overwinning van de Davis Cup eindigt het seizoen van Nadal toch op een positieve manier. De Spanjaard won weliswaar 1 Grand Slam, maar zijn seizoen werd vooral gekenmerkt door de vele verloren finales tegen oppermachtige Novak Djokovic.

20111204-220621.jpg

20111204-220649.jpg

Tags: , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: