Starbucks brengt mobiel betalen naar Europa

Mobiel betalen, een interessant wat ik erg interessant vind. Eind September schreef ik er over naar aanleiding van de lancering van Google Wallet in Amerika.

Een klein jaar geleden was koffieketen Starbucks een van de eerste bedrijven die serieus aan de slag is gegaan met het mobiele betalen. Het eigen systeem werd alleen op kleine schaal in Amerika geïntroduceerd.

Starbucks wilde niet wachten op de uitrol van NFC-technologie naar terminals en telefoons. Dit is een proces wat nog lang de tijd nog heeft voordat het wat gestandadiseerd. In plaats daarvan zette men een combinatie in van: barcode, mobiele app (iOS en Android) en de klantenkaart; Starbucks Card Mobile.

Vaste bezoekers van Starbucks dienen zich eerst te registreren voor het loyaltyprogramma. Daarna kunnen ze geld op hun account storten en er een creditcard aan koppelen. Vervolgens dient de mobiele app aan dit account te worden gekoppeld. Wie vervolgens een winkel bezoekt, hoeft enkel zijn telefoon voor een barcodescanner te houden om te betalen en spaarpunten bij te laten schrijven.

Het betaalsysteem speelt in op de relatief jonge smartphone generatie en draait inmiddels bij 6.800 Starbucks filialen in Amerika. Er zouden ondertussen twintig miljoen mobiele transacties zijn afgehandeld.

Deze week bracht Starbucks het nieuws dat het systeem wegens wordt uigerold naar Europa. Engeland zal het eerste land buiten de V.S. worden waar het mobiele concept wordt toegepast. In de eerste week van 2012 neemt Starbucks in Engeland zijn zelfontwikkelde mobiele betaalsysteem in gebruik.

Het ligt hierbij voor de hand dat andere grote landen spoedig volgen en ik ben benieuwd binnen hoeveel tijd in Nederland zal kunnen.

20111130-233909.jpg

20111130-233917.jpg

Tags: , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: