Ultrasone Edition 10 Headphones

Hoewel ik nog steeds de Marshall headphones in mijn hoofd heb zitten, stuitte ik vandaag op de Edition 10 headphones van fabrikant Ultrasone. Het design van deze headphones is erg cool, echter wordt je minder vrolijk van het prijskaartje van ruim 2000 euro! De prijs is verklaarbaar door het gebruik van bijzondere materialen voor deze hoofdtelefoon. De oorschelpen zijn gecoat met Ruthenium, een materiaal dat zeldzaam en lichtgewicht is en toebehoort aan de Platina familie. De Zebrano houtinleg onderstreept de premium uitstraling van de Edition 10. Zebrano wordt vaak gebruikt als materiaal voor de fabricage van muziekinstrumenten, de kenmerkende houttekening zorgt ervoor dat elke ED10 uniek is. De oorkussens en hoofdband zijn gemaakt van zacht Ethiopisch schapenleer wat zorgt voor optimaal comfort, zelfs na uren van intensief gebruik.

Ultrasone’s gepatenteerde S-Logic-Plus techniek met decentraal geplaatste drivers vormen de basis van de indrukwekkende geluidskwaliteit van de Edition 10. De techniek zorgt voor een accurate en gedetailleerde weergave van muziek. Ondanks het feit dat de Edition 10 open is, geeft deze de diepte en precisie die normaal gezien alleen te verkrijgen is bij gesloten hoofdtelefoons. Met een frequentiebereik van 5 hertz tot 45 kilohertz kan de Titanium gecoate driver het gehele gehoorspectrum bedienen. Deze driver met een doorsnede van 40 millimeter zorgt voor een indrukwekkende geluidsweergave.

De speciale headphones zijn door een internationale vakjury gekozen voor een prestigieuze Red Dot Design Award in de categorie “Honourable Mention”. De Edition 10 zal worden tentoongesteld in het Red Dot Museum in Essen en zijn onder andere te koop op de website van Ultrasone.


Source: Hifi.nl

Tags: , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: