‘Ouwe Hoeren’ worden bekend

Martine en Louise Fokkens, beter bekend als de ‘ouwe hoeren’, zijn befaamde prostituees op de Amsterdamse Wallen die al ruim 50 jaar in het vak zitten. De eeneiige tweeling geniet de laatste tijd van bekendheid; dit begon met het uitbrengen van het boek Ouwehoeren – Verhalen uit de Peeskamer. In dit boek beschrijven de dames Fokkens al hun avonturen van het prostitutievak op een humoristische manier en staat vol smeuïge details. De dames Fokkens hebben, ondanks tegenslagen, het 50 jaar volgehouden in de rauwe prostitutie wereld en worden gezien als de koninginnen van de Wallen. Martine werkt inmiddels nog steeds en Louise springt nog af en toe bij; het verschil wordt toch nog niet opgemerkt.

De recensies van het boek zijn veelal positief en er is behoorlijk wat media aandacht aan de titel besteed: Het Parool heeft er in haar weekendbijlage aandacht aan besteed, ze waren te gast bij Spuiten en slikken, maar de belangrijkste factor voor het succes van het boek is het bezoek aan de populaire talkshow De Wereld Draait Door geweest. Het boek is mede door DWDD een bestseller geworden voor de uitgeverij Bertram + De Leeuw.

Als slagroom op de taart is deze week ook nog de documentaire ‘Ouwehoeren’ in première gegaan op het IDFA, het Internationale Documentaire Festival in Amsterdam. De film is gemaakt door Rob Schröder en Gabriëlle Provaas, het duo is woonachtig op de Wallen en vlakbij het raam waar de dames Fokkens wonen. Beginnend met een groet en een praatje, groeide het contact langzaam uit tot een film waaraan jaren is gewerkt. De film wordt nu door distributeur A-Film op 1 december in de bioscopen uitgebracht voor het publiek.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: