Nova Zembla in premiere

Vanavond is de duurste Nederlandse filmproductie Nova Zembla in premiere gegaan. De galapremiere, in het bijzijn van Willem-Alexander en Maxima, werd georganiseerd in het RAI theater. Het is de tweede film van Reinout Oerlemans als regisseur en de eerste Nederlandse film die volledig in 3D is opgenomen.

De film is gebaseerd op de legendarische zeereis in 1596 van de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz langs de kust van Nova Zembla, in diens poging een noordelijke doorvaart naar het Verre Oosten te vinden. Onder anderen Robert de Hoog, topmodel Doutzen Kroes, Derek de Lint, Victor Reinier en kickbokser Semmy Schilt spelen de hoofdrollen. Voor de opnames is de crew de hele wereld over gereisd, met opnames in landen als België, IJsland en Canada. Ben zelf erg benieuwd naar de film, want er is toch wel veel over te doen geweest. De eerste recensie van NOS cultuur redacteur Ron Holman is in elk geval positief en de film zal voor het publiek op donderdag 24 oktober voor uitgebracht worden in de Nederlandse bioscopen.

Naar aanleiding van de film zijn in het Rijksmuseum van dinsdag tot en met 27 februari ruim 70 objecten te bewonderen die in 1597 op Nova Zembla zijn achtergelaten door Willem Barentsz en zijn bemanning.

Copyright Hfoto

Tags: , , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: