Adidas Smart Football

Adidas laat in zijn nieuwe wereldwijde voetbalcampagne Lionel Messi op ‘intelligente schoenen’ paraderen voor de introductie van de nieuwe voetbalschoen adiZero f50, powered by miCoach.

De campagne bestaat onder meer uit een commercial van 30 seconden met Lionel Messi en een langere online film met Ajax A1 spelers Lesley de Sa en Xandro Schenk. In deze laatste film wordt de functionaliteit van de schoen gedemonstreerd. De film is opgenomen op jeugdcomplex De Toekomst van Ajax, in het Adidas miCoach Performance Centre.

De nieuwe voetbalschoen adiZero f50 onderscheidt zich van andere voetbalschoenen door het plaatsen van de chip Speed Cell (vergelijkbaar met de Nike chip voor de iPod) in de holte van de zool, waar de nieuw verkrijgbare Speed Cell.

Deze Speed Cell meet 2D bewegingen (360º) en zo de belangrijkste prestaties op het veld, zoals gemiddelde snelheid (elke seconde gemeten), topsnelheid (elke vijf seconden gemeten), aantal sprints, afstand, aantal stappen en stapfrequentie: of te wel Smart Football.

Volgende week zal de schoen te koop zijn, om de fans toch een glimp te kunnen geven heeft Adidas in zijn winkel op Oxford Street in London een primeur door de eerste virtual footwear wall te laten debuteren. Klanten krijgen door middel van een 3D weergave op vier 46″ touch screens de mogelijkheid om een preview zien en kunnen de schoen ook gelijk reserveren.

20111112-154009.jpg

20111112-151010.jpg

Source: Molblog

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: