Mini opent winkel in Amsterdam

Automerk Mini opent zijn eerste eigen winkel ter wereld in het Hirschgebouw aan het Amsterdamse Leidseplein. Volgens eigenaar BMW past het ‘hippe’ Amsterdam goed bij het merk Mini.

Op de begane grond van het Hirschgebouw, aan de kant van het American Hotel, komt een 270 meter grote Miniwinkel. Daar zal van alles over het merk te koop zijn – van t-shirts tot horloges, speelgoedwagentjes en zelfs een Mini-vouwfiets – behalve auto’s. De Mini Store wordt nadrukkelijk gepositioneerd als een Brand Activation Store en niet als autodealer. Wel kunnen potentiële klanten er via beeldschermen een auto samenstellen.

Voor BMW gaat het om een proef, maar dat betekent niet dat de winkel als een pop-up store gaat fungeren. Er is een meerjaren plan voor dit project uitgetrokken en tijdens deze periode zal bekeken moeten worden hoe het concept aanslaat.

Het Hirschgebouw is de afgelopen tijd al vaker in het nieuws geweest door de vele geruchten rondom Apple als de gedoodverfde huurder van de winkelruimte. Mini zal zich echter als eerste in de winkelgalerij van het Hirschgebouw vestigen. Het complex, eigendom van de Zweedse familie Nilsson is de afgelopen jaren compleet verbouwd. Onlangs is ook de gevel aangepakt en de fundering vernieuwd.

Momenteel wordt de winkelruimte van het gebouw compleet verbouwd, afgeschot achter hoge zwarte beplating (zoals ik eerder heb vermeld op mijn blog). Een speciaal ingehuurde bewaker moet pottenkijkers voorkomen als er bouwmaterialen naar binnen gedragen worden. 2012 zal daarbij in het teken staan van de oplevering en zal hip Amsterdam hier veelvuldig te vinden zijn;)

Source: Parool

20111030-093147.jpg

Tags: , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: