Lytro’s Light Field Camera

De Lytro camera is een innovatieve camera met een bijzonder design. Met de nieuwe Lytro camera fotografeer je namelijk op een andere manier dan je nu gewend bent. Met de camera hoef je niet meer scherp te stellen, je kunt achteraf scherpstellen. In plaats van een twee dimensionaal beeld leg je zogenaamde ‘light fields’ vast.

Het ontwerp van de camera is zo simpel mogelijk gehouden, met alleen een ontspanknop, een knop om te zoomen en een aan/uit-schakelaar. Op de achterkant van het toestel vind je een klein touchscreen met een resolutie van 128 x 128 pixels waarop je de compositie kunt bepalen en je foto’s kunt terugkijken.

Het formaat van de camera wordt voornamelijk bepaalt door het 8x-zoomobjectief met een constant diafragma van f/2. Effectief komt het bereik van het objectief uit op 35-280mm kleinbeeldequivalent. Het grootste deel van de camerabehuizing bestaat uit aluminium, de achterzijde heeft een rubberen laagje voor een betere grip.

Er zijn twee modellen beschikbaar, een 8 Gigabyte camera met een prijs van 400$ of een 16 Gigabyte versie van 500$. De 8GB kan ongeveer 350 foto´s opslaan en de 16GB versie rond de 750 foto´s. Mocht je meer ruimte willen gebruiken, dan kunnen de foto’s ook kostenloos op de online servers van Lytro worden opgeslagen. De Lytro camera is al te bestellen op de website van Lytro, maar zal pas begin 2012, enkel in Amerika, worden uitgeleverd.

Source Wired

Tags: , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: