Begin van het einde voor Federer?

Voor het eerst in meer dan acht jaar maakt Roger Federer geen deel uit van de top drie in het mannentennis. Andy Murray neemt de derde plaats op de wereldranglijst van de Zwitser over.

De Schot won afgelopen zondag het Masters-toernooi van Sjanghai en pakte daarmee de derde Aziatische titel op rij. Murray was eerder al de baas in Bangkok en Tokio. Federer moest het toernooi geblesseerd aan zich voorbij laten gaan. Federer stond vanaf juni 2003 onafgebroken in de top drie. Begin 2004 pakte hij de koppositie en hield deze een recordaantal van 237 weken achtereenvolgend vast.

Andy Murray heeft in 2009 al eens tweede gestaan op de ranglijst, maar heeft een notering in de top drie nog nooit vastgehouden tot het einde van het jaar. Hij moet Rafael Nadal en lijstaanvoerder Novak Djokovic nog voor zich dulden. Kan Federer net als vorig seizoen weer in topvorm eindigen door een overwinning op de Masters in London? 2012 is het jaar voor het evenement van het seizoen voor Federer: de Olympische Spelen op het heilige gras van Wimbledon, de enige prijs samen met de Davis Cup die de Zwitser nog niet heeft gewonnen in zijn imposante carrière. Kan hij daar nog 1 keer als vanouds vlammen en stoppen op het hoogtepunt door een gouden Olympische medaille in het enkelspel te winnen? We gaan het zien..

Bron: Sport1

Tags: , , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: