Vettel herschrijft geschiedenis

Hij is de jongste F1-coureur die ooit een punt, pole en racewinst pakte. Vorig jaar werd Sebastian Vettel de jongste wereldkampioen ooit. En nu is hij de jongste coureur ooit die zijn titel heeft geprolongeerd.

Vanaf de eerste Grand Prix in Australië was de Red Bull Racing-coureur een klasse apart. Sla de statistieken er maar op na. Van de vijftien gereden races startte Vettel er twaalf vanaf de eerste plaats en won hij er negen. De coureur uit Heppenheim is dit jaar ook de kampioen van de constantheid. Zijn slechtste resultaat van het jaar boekte hij op de Nürburgring, toen hij ‘slechts’ vierde werd.

Niemand kon dit jaar een vuist vormen tegen de 24-jarige coureur. Teamgenoot Mark Webber, die vorig jaar tot de slotrace titelkandidaat was, was geen schim meer van de coureur van 2010. Ferrari kon zich tijdens het seizoen niet zo door ontwikkelen als vorig jaar. De concurrentie moest van McLaren komen. Lewis Hamilton maakte echter meer brokken dan dat hij punten pakte.

De enige die meerdere malen Vettel in een rechtstreeks duel versloeg was Jenson Button. De McLaren-coureur won vandaag zijn derde race van het seizoen en is daarmee na Vettel de meest succesvolle coureur van 2011. De wereldkampioen van 2009 versloeg Vettel in Montréal en op Suzuka in een rechtstreeks duel.

Maar toen finishte Vettel ook gewoon op het podium en pakte hij meer dan genoeg punten om een ruime voorsprong te bouwen. En dat is een uitzonderlijke kwaliteit van Vettel. Niet alleen kan hij met ogenschijnlijk gemak races winnen: ook als het minder gaat laat hij zich niet uit het veld slaan.

Zo word je dus de jongste tweevoudig wereldkampioen ooit. Het is daarom niet zo vreemd dat Vettel in de persconferentie even moest zoeken naar de juiste woorden. “Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Dit is een heel lang en fantastisch seizoen. Het mooie is dat het nog niet is afgelopen”, aldus de kersverse tweevoudig titelwinnaar.

20111009-201601.jpg

20111009-201617.jpg

Source: Formule1.nl

Tags: , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: