Kakslautannen Holiday Village

Logeren in een blokhut, dat kennen we. Een sneeuw iglo ook. Maar een glazen iglo? Dat is wel heel apart. De drie soorten logies zijn te vinden in Kakslautannen Holiday Village, in het noorden van Finland, nabij Saariselkä boven de poolcirkel. Slapen in een glazen iglo kan alleen in de winter. Daarin geniet je van het noorderlicht terwijl je lekker warm onder de dekens ligt. Dit is een unieke ervaring. In het iglodorp zijn er sneeuwiglo’s, een ijsbar en een ijskapel. Deze laatste twee worden elk jaar opnieuw gebouwd. Daarnaast zijn er veertig blokhutten.

Je vindt hier de grootste rooksauna ter wereld, met een eigen restaurant. In de winter organiseert Kakslautannen husky-, sneeuwscooter- en rendier safari’s. Dit hotel is ook een goede uitvalsbasis voor langlauf en een bezoek aan de Sampo-ijsbreker.

Ondanks zijn ligging in een bosrijk gebied is Kakslautannen goed bereikbaar. De autoweg ligt vlakbij, er stoppen bussen voor de deur en de luchthaven van Ivalo is slechts 35 km verderop. Via de reisorganisaties Gallia en Bureau Scandinavia kan je er een verblijf boeken. Slapen in een glazen iglo kan vanaf 160 euro per persoon per nacht.

Bron: AD

Tags: , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: