iPad 2 Movie Mount

Deze gadget maakt van je iPad 2 een professionele ‘portable video studio’. De Movie Mount is te verkrijgen op de website van het Nederlandse bedrijf Makayama. Makayama bracht tot nu toe diverse apps voor de iPhone en iPad uit. Maar voor het eerst waagt het bedrijf zich nu ook aan een accessoire: de Movie Mount voor de iPad 2. Deze is ontwikkeld in samenwerking met industrieel ontwerpers Gilsing & Koens.

Filmen met een iPad kon natuurlijk al wel, maar de kwaliteit daarvan is niet echt optimaal te noemen. Daar tegenover dat de tablet op veel andere punten wel perfect is voor het bewerken, opslaan en verzenden van video’s. Je hebt een camera aan boord, met bijvoorbeeld iMovie zijn de beelden direct te verwerken en via een WiFi of 3G verbinding kan je alles ook direct doorsturen. Makayama heeft een speciale houder ontwikkeld wat de mogelijkheid biedt om een groothoek – of tele – voorzetlenzen te gebruiken om zo de opname kwaliteit te verhogen. De hoes kan je ook op een statief bevestigen en ook lampen of externe microfoons kunnen aangesloten worden.  Er is een gratis Movie Mount iPad-app verkrijgbaar in de App Store om de video-opnames handmatig te besturen. Zoals in de video aangegeven is de Movie Mount ‘BYOA: Bring your own accessoires’, het licht en de lens moet zelf worden verzorgd.

De productie van de Movie Mount is inmiddels gestart; de eerste exemplaren worden in oktober verwacht. In pre-order bestellen is nu al mogelijk. Je betaalt €49,95 inclusief BTW en wereldwijde verzending.

Bron: iPadClub

Tags: , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: