Super Saturday @ US Open

Zoals ik vorige week al voorspelde zullen vandaag de Fab Four van het mannentennis tegen elkaar aantreden. Net als in Parijs staan vandaag op ‘Super Saturday’ de volgende wedstrijden op het programma:

1) Novak Djokovic vs Roger Federer (Head 2 head: 9-14)

Federer is dit jaar nog steeds de enige man die Djokovic in een ‘non retirement’ wedstijd heeft verslagen. Hij heeft de afgelopen acht jaar 8 jaar bij de US Open maar twee wedstrijden verloren: Del Potro (finale ’09) en Djokovic (halve finale 2010). De wedstrijd van afgelopen jaar zal Federer nog steeds nachtmerries doen beleven, de Zwitser kreeg in deze uitputtende match twee wedstrijdpunten in de vijfde set en wist deze niet te benutten. Echter steekt de ‘FedExpress’ deze editie weer in een uitstekende vorm en lijkt weer een man op een missie te zijn om minstens weer 1 Grand Slam te winnen in een seizoen. Daar tegenover staat een ontketende Djokovic die er op gebrand zal zijn om zijn enige echte verliespartij van dit jaar op Roland Garros te revancheren.

Voorspelling: Federer in 5 sets

2) Rafael Nadal vs Andy Murray (Head 2 head: 12-4)

De vorm van Rafael Nadal leek deze editie nog niet erg hoog, ondanks dat hij zijn wedstrijden op karakter allemaal wist binnen te slepen speelde hij nog niet het oogstrelende niveau van vorig seizoen. Dit was tot en met gistermiddag; Nadal vernederde de arme Amerikaan Andy Roddick en liet zijn forehand weer van zich spreken en bewees de critici klaar te zijn voor de titelverdediging. Andy Murray beleefde tegen onze landgenoot Robin Haase in de tweede ronde zijn moeilijkste wedstrijd (winst in 5 sets), daarna wist hij zijn wedstrijden vrij makkelijk te winnen. De snelle banen van Flushing Meadows zijn op het lijf geschreven van Murray en de plek bij uitstek om van de Spanjaard te winnen. In 2008 wist Murray voor het eerst op Grand Slam niveau van Nadal te winnen, echter was Nadal toen moegespeeld door zijn overwinningen op respectievelijk Roland Garros, Wimbledon en de Olympische Spelen. Vandaag zal echter een frisse Nadal aan de andere kant van het net staan en die zal er op gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen om zijn ultieme revanche tegen Djokovic (als mijn voorspelling niet uitkomt) in de finale te pakken.

Voorspelling: Nadal in 4 sets

Tags: , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: