Nederlands elftal boekt historische overwinning

Het Nederlands elftal heeft in de EK kwalificitie wedstrijd tegen San Marino een historische overwinning geboekt, nog niet eerder werd een team met een score van 11-0 verslagen. De voetbalshow die Oranje ten beste gaf in de beginfase leverde drie goals op. Robin van Persie scoorde na een perfecte pass van Mark van Bommel, Wesley Sneijder trof doel met een afstandsschot en John Heitinga met een kopbal.

Na de 3-0 stokte de machine even en tot aan de rust werd er ondanks een handvol kansen niet meer gescoord. Na de pauze pakte Oranje de draad weer op met vaak wervelend spel. Een vloeiende aanval via Van Persie en Klaas-Jan Huntelaar leidde tot de 4-0 van Dirk Kuijt, waarna een combinatie tussen dezelfde spelers de 5-0 van Huntelaar opleverde.

Van Persie tekende voor de 6-0 na een weergaloze actie van Sneijder en de 7-0 uit de rebound nadat Huntelaars schot was gestopt. Vervolgens maakte Huntelaar op aangeven van Kevin Strootman zijn tweede goal en Van Persie zijn derde en vierde.

Sneijder zorgde er met een diagonaal schot voor dat het record uit 1912 (9-0 tegen Finland) en 1972 (9-0 tegen Noorwegen) uit de boeken verdween, waarna de elf werden volgemaakt door invaller en debutant Georginio Wijnaldum.

Jack van Gelder deed weer verslag op de radio:

http://s.nos.nl/swf/embed/nos_audio_embed.swf?tcmid=tcm-5-1045938

Bron: NOS

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: