Happy Chaos in Foamlab

Gisteren was ik aanwezig in het FoamLab van het Fotografiemuseum Amsterdam bij het social media evenement Flickr op. Waarom brengen we dagelijks uren door op sociale media en niet in het museum? Dit was de centrale vraagstuk van de avond. Om hier een antwoord achter te zoeken werden diverse workshops georganiseerd en daarbij vond er een debat plaats over de toenemende invloed van social media en het web 2.0 op ons leven.

HappyChaos vulde de inhoud van het debat en liet Jaap Stronks, Niels Taatgen, Danny Mekic’ en Eric Kluitenberg, onder leiding van Maurits Martijn discussiëren over diverse vraagstukken rondom social media. HappyChaos kondigde het debat als volgt aan: Wij vragen ons af hoe ver de gevolgen van deze digitalisering reiken. Facebook en Twitter worden vaak bekritiseerd om de vervlakking die ze in de hand zouden werken. Raakt deze kritiek de essentie van de sociale media? Of zijn de grootste gevolgen nog relatief onzichtbaar? Als technologie zo’n grote invloed op ons leven heeft is het niet gek om je af te vragen of ze wel recht doen aan de diepte van menselijke omgang. En brengt het internet wel de beloofde democratisering van informatie? Of raken we door de sociale media steeds meer gevangen in onze eigen kringetjes, waar gelijkgestemde relaties en publicaties onze mening steeds bevestigen?

Het debat was een leuk initiatief, maar van te voren werd aangekondigd dat het debat maximaal een uur zou duren, echter bleek na 1.5 uur het einde nog niet in zicht dus ben ik de zaal uitgelopen. Daarnaast miste ik een stukje interactiviteit waarmee het publiek bij het debat betrokken kon worden. Er moet in deze tijd toch wel wat leukers te verzinnen zijn dan het uitdelen van A4’tjes met Like of Dislike? Maar daar zal het budget wel niet voor geweest zijn.

Tags: , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: