Watch the Throne

Hiphop sterren Kanye West en Jay-Z zullen 8 augustus hun langverwachte album ‘Watch the Throne‘ uitbrengen. De eerste intentie van dit project was om een EP van vijf nummers uit te brengen, maar het werd al snel duidelijk dat de samenwerking zou resulteren in een geheel album.

De productie van het album begon in November in Bath, Engeland en werd voortgezet gedurende beschikbare tijden in de drukke schema’s van Jay-Z en Kanye West. De plaat werd o.a. opgenomen van in Australië, Parijs, New York City en Los Angeles. In een interview voor Billboard, zei Jay-Z:

‘We often recorded in hotel rooms and the album went through three iterations, because Kanye and I had scaled back from our original musical direction for the album.

Tijdens ‘New Years Eve’ liet Kanye West weten dathet nieuwe album al in Januari uit zou komen. Uiteindelijk werd dit de eerste officiële single van het album: H.A.M., het nummer bereikte een tegenvallende hoogste plek van nummer 23 in de Billboard Hot 100. Daarna werden er release data geplaatst in Maart en Juni, maar uiteindelijk is dit uitgesteld tot en met augustus. Jay-Z was er op gebrand om het werkelijk gezamenlijk op te nemen en dit zorgde voor de nodige vertraging in het opname proces: “If we were gonna do it, we were gonna do it together. No mailing it in.” De laatste delen van het album werden opgenomen in het Mercer Hotel en Tribeca Grand Hotel in New York.

Het album bestaat uit zestien nummers waaronder vier bonus tracks. Naast de twee sterren zijn ook nog Otis Redding, Frank Ocean, Mr. Hudson en natuurlijk vrouwlief Beyoncé te horen op het album. Op de website van Introspective is een erg gave documentaire te downloaden, waar exclusieve beelden worden getoond. Een aanrader!

Tags: , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

2 responses to “Watch the Throne”

  1. rene janssen (@theGreat1969) says :

    check het volledige artikel #hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: