Komend voetbalseizoen het jaar van Real Madrid?

Real Madrid is op dit moment, onder leiding van ‘The Special One’; José Mourninho, bezig met de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. Door middel van een trainingskamp in de Verenigde Staten proberen de spelers van Madrid zich langzaamaan in vorm te spelen. Over een maand tijd staat namelijk alweer een echte kraker op het programma tegen aartsrivaal FC Barcelona, er wordt dan op 14 en 17 augustus tweemaal gespeeld om de Spaanse Supercup: de landskampioen tegen de bekerwinnaar van afgelopen seizoen.

Vorig seizoen draaide het vooral om de El Clásico wedstrijden, beide teams stonden toen in een periode van achttien dagen vier keer tegenover elkaar. Real Madrid won hierbij maar 1 keer en kreeg daarbij eigenlijk de troostprijs in de vorm van de Copa del Rey. FC Barcelona ging er namelijk vandoor met de twee hoofdprijzen, het landskampioenschap en de Champions League. Vooral José Mourinho kwam in een negatief daglicht te staan door deze wedstrijd, hij werd geschorst voor onsportief gedrag en de voetbalwereld sprak een schande over de de manier van spelen van zijn ploeg.

Echter zal komend seizoen weer nieuwe kansen geven voor Real Madrid; Mourinho boekt altijd in het in het tweede jaar bij zijn club de meeste successen (met Inter won hij in zijn tweede seizoen de treble). Met een beter ingespeeld team en met nieuwe aankopen; Fábio Coentrão, Raphaël Varane, Nuri Sahin en Hamit Altintop zal Real Madrid de rivaal uit Barcelona van haar troon moeten stoten. Echter zal het net als vorig seizoen weer allemaal draaien om 1 man: Cristiano Ronaldo. De winnaar van de Gouden Schoen maakte vorig jaar 40 treffers! in de Spaanse Liga en lijkt in het prille nieuwe seizoen al vroeg in vorm, tegen het Mexicaanse Chivas maakt hij zijn eerste hattrick en in de wedstrijd tegen Los Angeles Galaxy maakte hij onderstaand doelpunt. Het belooft in ieder geval weer een mooi seizoen te worden; Hala Madrid!

Tags: , , , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: