‘Nieuwe’ Mourinho aan de slag bij Chelsea FC

Andre Villas-Boas is de nieuwe manager van Chelsea. De Londense club bevestigde dat de jonge Portugees de opvolger wordt van Carlo Ancelotti, die na een teleurstellend verlopen seizoen moest wijken.

Villas-Boas komt over van FC Porto, de Portugese club waarmee hij dit seizoen de nationale supercup, het landskampioenschap, de nationale beker en de Europa League won. Chelsea heeft het contract van de Portugees moeten afkopen voor een bedrag van 15 miljoen euro. De pas 33-jarige trainer tekende voor drie jaar op Stamford Bridge en gaat gelijk aan de slag bij The Blues. Villas-Boas is net zo oud als bijvoorbeeld Frank Lampard en Didier Drogba. Toch spreekt Chelsea in een persverklaring uit dat de kroonprins van het trainersgilde de juiste man is. ‘Hij heeft al zoveel bereikt in een relatief korte tijd. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn leiderschap resulteert in nationale en internationale successen.’

Chelsea behaalde eerder veel prijzen met José Mourinho aan het roer. Ook The Special One kwam over van Porto en maakte naam met het winnen van de Champions League met die club. Mourinho was 41 jaar toen hij begon bij Chelsea. Villas-Boas was tijdens de succesjaren van Mourinho zijn assistent en wordt vaak met hem vergeleken. Voor Villas-Boas zal het een moeilijke taak gaan worden om Chelsea weer terug aan de top van de Premier League te krijgen. De dragende spelers, die Mourinho het succes gaven, zijn inmiddels op leeftijd en daarom zal de selectie van Chelsea nieuwe spelers moeten toevoegen. Vorig seizoen is hier al mee begonnen door het aantrekken van Fernando Torres en David Luiz. Villas-Boas zal de Spanjaard opnieuw moeten motiveren om zijn verloren seizoen te doen vergeten. Daarbij zijn de concurrerende clubs in de Engelse League een stuk sterker geworden, zoals Manchester City en Tottenham Hotspur. Daarom zal het een uitdagend seizoen worden, de kersverse trainer van Chelsea heeft er in ieder geval zin in:

“Verwacht niet dat één iemand alles voor elkaar gaat krijgen. We willen een dynamisch team creëeren, een teamsfeer kweken. Met onze motivatie en die van de selectie. De aandacht moet niet uit gaan naar mijn aanwezigheid, het gaat om het succes van de club Chelsea.”

Credits: Sport1/Chelsea FC

Tags: , , , ,

About Harold

Just Blogging about the things I like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: